Over

Mijn naam is Robert van Grinsven, autodidact fotograaf. Ik ben geboren in 1975 in de bosrijke omgeving van Nijmegen. In deze stad heb ik ook mijn vrouw leren kennen en wij zijn daar blijven wonen. Inmiddels ben ik trotse vader van 2 schatten van kinderen; een meisje en een jongen.

Als kleine jongen nam ik mijn camera te pas en te onpas mee als ik op pad ging. Ik weet nog goed hoe ik aan het prutsen was om een wegwerp-camera in mijn klimgordel in België bevestigd te krijgen, voordat ik als 13-jarige de 50m hoge wand beklom. Al vele jaren fotografeer ik dus en ga ik tot het uiterste om die ene plaat zo vast te leggen zoals ik die in mijn hoofd heb. Ik word met name getrokken door mooie natuur, beelden of momenten die mij raken, dingen om ons heen die mij simpelweg opvallen. Voor mijn fotografie laat ik mij graag inspireren door reizen, mijn vrienden en door collega-fotografen. Mijn stijl van fotograferen is te omschrijven als journalistiek, romantisch, licht en helder van kleur of juist sfeervol donker. Personen in de foto stuur ik waar nodig, maar ik laat het liefst momenten ontstaan en dingen gebeuren. Ervaring leert dat hier de mooiste foto’s uit voort komen.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen in het vak volg ik regelmatig (online) workshops en trainingen, heb ik een netwerk van collega-fotografen om mij heen en volg ik de nieuwste trends op het gebied van technologie rondom fotografie. Omdat ik de kwaliteit van het eindproduct (een mooie reportage) hoog in het vaandel heb staan, zorg ik er voor dat programma’s als Photoshop en Lightroom kennen geen geheimen meer voor mij hebben. Verder verdiep ik mij met regelmaat in nieuwe software voor voor beeldbewerking om bij te blijven met de laatste technologieën.

Neem gerust een kijkje in mijn portfolio. Spreken mijn foto’s je/jullie aan, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Wie weet tot ziens!

NB. Door mijn vaste baan naast fotografie, fotografeer ik bij voorkeur buiten kantoortijden.

Robert van Grinsven


Apparatuur

Er wordt mij wel eens gevraagd welke spullen ik gebruik. Mijn eerste reactie is altijd dat het eigenlijk niet uit maakt welke camera of lenzen je gebruikt; het is de persoon achter de camera die het beeld creëert. Mooie lenzen en een goede camera zijn handig, maar niet meer dan gereedschap om hetgeen vast te leggen wat je wilt. Ondanks dat, was voor mij bij het zoeken van mijn bruidsfotograaf het best belangrijk dat deze persoon zijn werk serieus nam en dus serieuze apparatuur gebruikte. Daarom toch een kleine opsomming van de spullen die ik gebruik bij het uitvoeren van een fotoshoot:

Camera’s

Sony A7III (incl adapter voor Canon lenzen)
Canon 6D full frame DSLR camera
Canon 550D crop DSLR camera (backup)
Lenzen:
Canon 70-200mm f2.8 USM L
Canon 135mm f2.0 USM L
Canon 100mm f2.8 USM macro
Canon 24-105mm f2.8 IS USM L
Canon 24-70mm f2.8 USM L
Sigma 35mm f1.4 Art
Samyang 14mm f2.8 (manual)
Canon EF 75-300mm f4.0-5.6
Commlite adapter
Licht:
1x Linkstar 400WS studio lampen
2x Qihe 400WS studio lampen
2x Godox speedlight TT-685 (1 S en 1 C versie)
2x Yongnuo Speedlight YN560-III flitser
Godox X-Pro trigger
Verschillende flits-diffusers (140 cm octabox, 90 cm deep octa, snoot, barndoors, paraplu’s in diverse maten, grids et ceterea)
Divers:
Tronix Explorer 1200WS generator
Tripods
Standaarden voor flitslampen
Portable achtergrondsysteem
Diverse achtergronddoeken
Refelctors (zwart, wit, goud, zilver)